Begrijpen en (kunnen) begeleiden van hooggevoelige kinderen
Alhoewel de maatschappij het ‘bestaan’ van Hoogsensitieve Kinderen steeds meer erkent en herkent, zijn er nog veel kinderen (en ouders) die moeite hebben om zich in de wereld staande te houden.
Hoogsensitieve kinderen voelen alles intens, nemen alles waar en denken veel na waardoor de zintuigen constant aan het werk zijn en de hele dag geprikkeld worden, zelfs als het kind er geen zin in heeft. Hierdoor wordt het kind helemaal opgewonden of juist heel moe waardoor het meer tijd en rust nodig heeft om al deze indrukken te verwerken.
Hoogsensitieve kinderen zijn sterk verbonden met de wereld om hen heen. Zo sterk dat ze dreigen er te veel in op te gaan. Ze hebben het nodig om de eigen identiteit te ontdekken. Wanneer een kind vertrouwen krijgt in zijn eigen mogelijkheden dan leert het dat hij/zij een individu is met eigen behoeften en talenten te midden van die wereld waarmee deze kinderen zich zo verbonden voelen.

Als moeder van hoogsensitieve kinderen en kindercoach in een praktijk waar hoogsensitieve kinderen en hun ouders komen ken ik de ervaringen waar ouders tegenaan kunnen lopen bij de opvoeding en ondersteuning van hoogsensitieve kinderen.
Deze (luister en doe) training voor (gast)ouders en andere belangstellenden is gericht op het kijken naar de mogelijkheden, kwaliteiten en krachten van hoogsensitieve kinderen. Door te praten over, het delen van ervaringen en aan de hand van oefeningen krijg je zicht op hoogsensitieve kinderen en ontdek je hoe je zelf het kind kunt helpen en begeleiden. Dit maakt dat je als ouder in je kracht blijft staan en dat de band met je kind versterkt wordt.

Tijdens de training wordt o.a. stilgestaan bij:
– Wat is hoogsensitiviteit
– Hoe en waaraan je een HoogSensitiefKind kunt herkennen.
– Wat veel voorkomende situaties bij gevoelige kinderen zijn en hoe daarmee om te gaan
– Wat je samen met je (gast)kind kunt doen om het zichzelf te helpen op de weg door het leven; o.a. oefeningen om het kind te leren zichzelf te beschermen, hoe rustig te worden, helpen bij slapen.

Duur:

Deze training duurt 6 uur. ( 9.30- ongeveer 16.30uur / 9.30 inlooptijd, 10:00uur beginnen)

Datum: Zaterdag 24-10-2020

Locatie: Liemers College Stationspoort 36 Zevenaar

Eigen bijdrage: 90,- per deelnemer, dit is incl. Erkend certificaat, lesmaterialen, Lunch, koffie/ thee/ sap en wat lekkers.

Trainer: Carla van Wensen

De aanmelding kan via events@gobdeduiventil.nl
Let op! max. 20 deelnemers.