Petit Chou

Mijn naam is Elsbeth en ik ben 12 jaar werkzaam geweest als pedagogisch medewerker op verschillende soorten kinderdagverblijven waarvan de laatste 4.5 jaar bij een hoogwaardig kinderdagverblijf met een doordacht beleid. Voordat ik de kinderopvang in ging werkte ik in de (terminale) zorg, vandaar dat ik in het bezit ben van een Verzorgende IG Diploma. Ik ben in mei 2019 mijn eigen gastopvang gestart in Duiven voor kindjes van 0 tot 4 jaar.

Mijn gastouderopvang kan je vergelijken met een soort mini kinderdagverblijf. Het grote verschil is echter dat kinderen hier veel meer persoonlijke aandacht krijgen en opgevangen worden in een huiselijke omgeving. Wel krijgen zij professionele opvang zoals die in hoogstaande kinderdagopvangcentra gewoon is. Dat betekent een daginvulling die een goede aansluiting op de basisschool bewerkstelligt met een (zoveel mogelijk) suikervrij beleid.

Ik werk met verschillende soorten thema’s, dit om de verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen te stimuleren. Je kan dan denken aan de fijne en grove motoriek beoefenen door bijvoorbeeld te verven en dansen . Woordenschat door voorlezen, liedjes zingen en alles te benoemen wat we gaan doen en de creatieve vaardigheden en fantasie te ontwikkelen met verschillende activiteiten.

Samen met mijn partner Jeroen en onze dochter Skye van 4 jaar en een klein wondertje op komst, wonen wij vanaf januari 2021 in het prachtige dorpje De Steeg op het landgoed van Rhederoord. Wij zijn beiden zowel door opleiding en ervaring gericht op kinderen. Ik hecht veel waarde aan hygiëne en regelmaat en ben groot fan van de Montessorivisie, daarover is meer te vinden bij mijn werkwijze.

Petit Chou
Bentincklaan 1
De Steeg 6994CK
Nederland
||

Related