Gastouder Alien

Mijn naam is Alien Ligtenbelt -van Silfhout, ik ben getrouwd met Dirk Jan. Wij hebben vijf volwassen kinderen en drie kleinkinderen. We wonen in een sfeervolle jaren dertig woning aan de Emmalaan in Ede op loopafstand van het station Ede/Wageningen. 

Beneden is een kinderspeelplek met allerhande speelgoed. Er staat een hoge box waaronder ook gespeeld kan worden en er is een gezellige leeshoek. In onze ruime tuin met gras kan lekker gespeeld worden met het buitenspeelgoed op het klimtoestel met glijbaan of in de zandbak. We kunnen gaan wandelen of er op uit met de bakfiets. Boven hebben we een kinderkamer waar kinderen rustig kunnen slapen.

Ik heb een pedagogische opleiding gevolgd en heb jaren ervaring in de opvang van kinderen. Ik heb gewerkt als nanny bij gezinnen thuis en in de reguliere kinderopvang als leidster en als leidinggevende. Om niet alleen andermans kinderen maar ook onze kleinkinderen te kunnen opvangen heb ik besloten gastouder te worden. 

Ik werk met twee gastouderbureaus en ben geregistreerd in het Landelijk register voor Kinderopvang (LRK). Verder heb ik mijn EHBO diploma en ben ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Om bij te blijven betreffende kinderopvang volg ik regelmatig cursussen/trainingen en vakliteratuur.

In het kort mijn visie op de omgang met kinderen

Visie op opvoeden
Opvoeden is kijken en luisteren naar wat kinderen beweegt en bezighoudt en hierop inspelen. Het bieden van een vertrouwde omgeving en mogelijkheden zodat kinderen de wereld kunnen ontdekken en onderzoeken. Ruimte bieden om uiting te kunnen geven aan de ervaringen en belevingen die kinderen opdoen. 

Visie op het kind
Het belang van het kind staat voorop. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen tempo van ontwikkelen. Het aanbieden van spel en spelmaterialen die passen bij de ontwikkeling van het kind. Het karakter en de vermogens van een kind moeten altijd gerespecteerd worden. 

Visie op het spel
Kinderen en spelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, kinderen spelen omdat ze dat leuk vinden. Kinderen leren door uitproberen en door imiteren van anderen. Door samen te spelen leren ze ook rekening te houden met elkaar. Het stimuleert hun ontplooiing. Het is belangrijk dat ze hierin positief worden gestimuleerd.

Visie op taak van de gastouder
Kinderen op een verantwoorde wijze opvangen, verzorgen en begeleiden in een huiselijke en vertrouwde omgeving. Bewust bezig zijn met de pedagogische basisdoelen. Met ouders meedenken als er vragen of zorgen zijn over verzorging, ontwikkeling en/of opvoeding.

Gastouder Alien
Emmalaan 11
Ede 6717JL
Nederland
||

Related